Opportunisme, hypocrisie en Corruptie en heeft een naam

D66
DEN HAAG- D66-fractieleider Alexander Pechtold juicht.

Opportunisme en hypocrisie: Pechtold is de personificatie,’ aldus een twitteraar. Hij was niet de enige sinds zaterdagmiddag. Alexander Pechtold claimde gistermiddag op Twitter de goede afloop van de bizarre affaire rond de twee Armeense kinderen Lilli en Howick.

‘s Morgens had de politie de bevolking nog opgeroepen hen te helpen bij de jacht op de twee, aan het begin van de middag ging de regering om een mochten de twee blijven. Toen Pechtold vrijwel onmiddellijk op twitter daar zijn tevredenheid over neerschreef werd hij in de uren daarna neergesabeld.

De man die eerst mede-verantwoordelijk was voor de maandenlange nachtmerrie van de kinderen was niet de aangewezen man om daarna mooi weer te spelen en er nog trots op te zijn ook.

Dat viel slecht en heeft de kans dat Pechtold nog voor 6 oktober zal aftreden volgens Haagse bronnen verder vergroot. Er volgde een groot aantal uitermate negatieve tweets. Het feit dat D66 in de afloop van de affaire – de laatste uren – rond de kinderen een rol speelde gaf D66 geen recht nu de redder uit te hangen, vond de stem des volks.

De mildste reactie: ‘Ik laat de partij niet vallen, ik laat Pechtold vallen’.

Pia Dijkstra, de vermoedelijke opvolger van Pechtold, maakte de publicitaire ramp voor de Democraten compleet door – op Twitter – de kritische twitteraars de les te lezen. Ook zij kon rekenen op hoon.

Spoedig einde van Pechtold in zicht

De kans dat Alexander Pechtold nog dit jaar de landelijke politiek verlaat is sterk vergroot door de publiciteit rond zijn roerige affaire met Anne Lok. Binnen D66 wordt openlijk gesproken over de schade die de opeenvolgende affaires rond Pechtold de partij toebrengen.

Eerst was er de verzwegen tocht met een rijkaard uit de Oekraine n diens privevliegtuig, toen de verzwegen gift van een penthouse met zeezicht en nu een affaire, inclusief de zweem van de dwang tot abortus. Pechtolds voormalige vriendin, een duoraadslid van D66 uit Meppel, bood haar ontslag aan als raadslid. In een brief schreef ze over de „zeer pijnlijke wijze” waarop de relatie beëindigd was.

De houdbaarheidsdatum van Alexander Pechtold leek al overschreden: na talloze succes verloor zijn partij bij de gemeenteraadsverkiezingen veel terrein. In de peilingen zakte D66 al aanzienlijk zonder  de affaire-Lok. De partij kijkt met angst naar de cijfers die komen gaan. Onder D66’ers leeft ook morele afkeer.

Een verhaal in roddelblad Privé staat vol pijnlijke en schadelijke details over hoe Pechtold zich in de relatie gedragen zou hebben. Een landelijke partijprominent zegt tegen NRC dat woede en verbijstering over de „horror” rondom Pechtold hoog en laag in de partij zitten.

D66’ers houden er rekening  mee dat de kwestie-Lok zijn aftocht veroorzaakt en dat hij voor het partijcongres op 6 oktober zijn aftreden aankondigt.

Bron de Stopdebankiers.

Please follow and like us:

Leave a Comment